Poslední srpnovou neděli se u nás konal historicky první turnaj ve dvouhrách. Počasí se vydařilo, a tak nic nebránilo zahájení slunečného dne plného tenisu. Sešlo se dvanáct šikovných hráčů, což slibovalo parádní tenisovou podívanou.
Struktura turnaje byla téměř totožná s turnajem ve čtyřhrách, takže se dvanáct hráčů rozdělilo do tří skupin po čtyřech, z níž postupovali nejlepší dva a hráč na třetím místě s nejlepším počtem gamů přímo do čtvrtfinále. O poslední čtvrtfinálové místo si zahráli zbývající dva hráči, kteří se umístili na třetím místě ve své skupině.
Už losování bylo velice nečekané, kdy ve skupině A byli tři největší favorité na vítězství v turnaji, čímž se z této skupiny stala tzv. „skupina smrti“.
Tomáš Krejčí předváděl po celý den parádní výkony a tím si zasloužil vítězství ve skupině A. Tímto vítězstvím v nejtěžší skupině však dostal do čtvrtfinále velice silného hráče, kterým nebyl nikdo jiný než Marek Procházka. Bylo to velice kvalitní čtvrtfinále, ale Tomáš své vítězství nad Markem ze základní skupiny nezopakoval a turnaj pro něj bohužel skončil už ve čtvrtfinále.
Prvním aktérem druhého čtvrtfinálového utkání byl Filip Gross, který otočil zápas v základní skupině proti Marku Feithovi mladšímu ze stavu 0:3 na 6:3, čímž si zajistil vítězství v základní skupině. Los byl však neúprosný a druhé čtvrtfinále doplnil nejzkušenější hráč turnaje Marek Feith starší. Filip dělal co mohl, ale na zkušeného Marka staršího to nestačilo. Do semifinále tedy postoupil po vítězství 6:4 Feith starší.
Do dalšího čtvrtfinále proti sobě nastoupili Jirka Stříbrný a domácí hráč Martin Foretník. Jednalo se o velice zajímavý zápas s velkým počtem breakballů na obou stranách. Nakonec však vyhrál skvěle hrající Jirka Stříbrný.
V posledním čtvrtfinále se utkali Vlasta Vespalec a Marek Feith mladší. Marek našel na Vlasty účinný recept a porazil o generaci staršího Vlasty 7:5. Tímto vítězstvím si Marek vybojoval postup dokonce rovnou do finále, takže byl po zápase velice příjemně překvapen. Důvodem jeho přímého postupu byl dřívější odjezd Jirky Stříbrného, který spěchal na rodinou oslavu.
V prvním semifinále, vlastně i v posledním, proti sobě nastoupili dva Markové, konkrétně Procházka a Feith starší. Mírnějším favoritem zde byl Procházka, ten však roli favorita nepotvrdil a účinný recept na zkušeného Feitha staršího nenašel. Do finále tedy postoupil, i díky velkému počtu nevynucených chyb Procházky, Marek Feith starší.
Finále nabídlo tedy souboj otce a syna, kde se proti sobě postavili jmenovci Feith mladší a starší. Tento zápas se nesl ve velice přátelském duchu a dopadl, podle očekávání, vítězstvím Feitha staršího.
Celý turnaj tedy ovládli Markové a to v pořadí Marek Feith starší, Marek Feith mladší a Marek Procházka. Za zmínku stojí jediná odvážlivkyně, která se na turnaj přihlásila, Lucie Tichá. Odehrála ve skupině kvalitní zápasy a její soupeři to proti ní rozhodně neměli jednoduché.
Tenisový turnaj v Nové Vsi proběhl bez problému a my už se těšíme na další podobnou akci.


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…