Historicky první zimní turnaj, který se konal už pod naší nafukovačkou, byl turnaj ve dvouhrách. Listopadovou sobotu s magickým datem okořenilo pár velice vyrovnaných utkání. Hráči se začali scházet už od půl deváté a vždy si vylosovali míček, na kterém jim byla přidělena jedna ze tří skupin. Už před losováním bylo cítit malé napětí, kdy se každý hráč modlil, aby nehrál v jedné skupině společně s Martinem Ciklem. Před půl devátou měli už všichni hráči vylosováno a mohlo se začít prvními zápasy. Systém turnaje byl následující: dvanáct hráčů se rozdělilo do tří skupin. Z každé skupiny postupovali první dva a třetí s nejlepšími výsledky přímo do čtvrtfinále. O poslední čtvrtfinálové místo se pak utkali zbylý hráči, kteří se ve své skupině skončili na třetím místě. Jednotlivé zápasy se hrály na jeden set s výhodami od počátečního stavu 1:1. Za stavu 5:5 následovala zkrácená hra, tzv. tiebrake.

Už zápasy ve skupinách byly velice zajímavé a přinesly pár nečekaných výsledků. První čtvrtfinálovou dvojici tvořil obávaný Martin Cikl společně s hráčem ze Slovenska Jirkou Beníčkem. Martin v základní skupině ztratil pouze jeden game a to proti Romanu Málkovi. V podobném duchu se neslo i jeho čtvrtfinálové utkání s Jirkou, kde Martin vyhrál 6:2 a zajistil si tak postup do semifinále.

Do druhého čtvrtfinále nastoupil Marek Feith starší a Filip Gross, který si o postup musel zahrát ještě předkolo s Jirkou Smejkalem, jelikož se ve skupině umístil na třetím místě a neměl ze třetích nejlepší skoré. Předkolo Filip zvládnul na výbornou a Jirku porazil 6:1. Ve čtvrtfinále však recept na zkušeného Marka Feitha staršího nenašel a utrpěl porážku 1:6.

Následující čtvrtfinále slibovalo napínavou podívanou. Postavili se proti sobě Marek Feith mladší a Tomáš Krejčí. Skutečně se jednalo o napínavý a vyhecovaný zápas plný dlouhých výměn a slovních přestřelek o to, zda byl míček ještě v kurtu, nebo už byl out. Vyrovnaný zápas šel až do tiebraku, kde se hráči přetahovali o každý míček. Ke konci zkrácené hry začaly Tomáše chytat křeče do obou lýtek zároveň, vypadalo to, že bude muset zápas předčasně ukončit, ale po krátké pauze a protažení se opět vrátil na kurt a zápas dohrál. Vítězství 7:6 nakonec vybojoval Marek.

Poslední čtvrtfinále odehrál nejmladší účastník turnaje Jan Mucha proti domácímu Aleši Grossovi. Jednalo se zase o velice zajímavé utkání, které dospělo do zkrácené hry. Aleš nedokázal využít velkého náskoku 5:1 a nakonec proti Honzovi prohrál 6:7. Honzík tak potvrdil třetí výhrou v turnaji po zkrácené hře, že má pevné nervy a jen tak ho něco nerozhází.

V semifinále nastoupil Martin Cikl proti Markovi Feithovi staršímu. Pro Martina to byla zase jasná záležitost a účast ve finále si zasloužil po vítězství 6:2.

Druhé semifinále, kde se utkal Marek Feith mladší s Janem Muchou, mohlo nabídnout zajímavější podívanou. Marek byl však proti a bez ztáty gamu se stal druhým finalistou.

O třetí místo si to tedy rozdali Marek Feith starší a Jan Mucha. Zkušenost zde vyhrála nad mládím a krásný pohár za třetí místo si domů odvezl Marek Feith starší.

Finále bylo podobně jasnou záležitostí, jako zápas o třetí místo. Martin Cikl zde nastoupil proti Markovi Feithovi mladšímu. Martin potvrdil roli mega favorita turnaje a došel v pohodě pro celkový triumf v turnaji. Na Marka tedy zbylo druhé místo.

Celý turnaj se nesl ve velice příjemné atmosféře a my už se těšíme na další. 😊


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…