Mrazivou prosincovou sobotu 2.12.2017 se u nás konal turnaj v ženských dvouhrách.  Vůbec prvního čistě ženského turnaje se zúčastnilo dvanáct statečných hráček. Vítězky jsou pro mě všechny, jak jsem poznal v období před turnajem, kdy jsem sháněl hráčky, jejich přístup je naprosto odlišný od toho mužského. Když se hlásí na turnaj jakýkoli muž, tak ho jede samozřejmě vyhrát, kdežto u žen je tomu přesně naopak. 😊

Hrálo se klasicky ve třech skupinách, z nichž nejlepší postoupily do čtvrtfinále. Hráčky, které neměly tolik štěstí a do čtvrtfinále se nedostaly, však zouvat nemusely, čekal na ně totiž zápas o umístění i po vypadnutí ze skupiny. Každá hráčka si tedy zahrála alespoň čtyři zápasy.

První čtvrtfinálovou dvojici tvořila vítězka základní části Petra Jašová, která se stala vítězkou poměrně kuriózním způsobem, kdy si o něj házela mincí společně s Bárou Neužilovou. Bylo to totiž jediné možné řešení, protože měly obě naprosto stejný bodový zisk i skoré ve všech utkáních. Proti Petře nastoupila Bára Štěpánová. Byl to nesmírně vyrovnaný zápas s velkým množstvím dlouhých výměn. Bára servírovala na vítězství v zápase, ale tento úkol ke své nelibosti nezvládla, a tak šel zápas do zkrácené hry. V ní to opět vypadalo, že tahá za kratší konec provazu Petra. Bára zde měla dokonce pár matchballů, nakonec však prokázala v koncovce pevnější nervy vítězka základní části. První semifinalistkou se tedy stala Petra Jašová.

Ve druhém čtvrtfinále se proti sobě postavily mlaďoučká Hanka Ecksteinová a Lucka Tichá. Jednalo se o pěkný zápas, kde nakonec zvítězili zkušenosti. Lucka tedy porazila Hanku v poměru 6:3.

V dalším semifinále hrála Anička Fialová proti Aničce Jašové. První jmenovaná zde navázala na kvalitní výkony ze základní skupiny a výsledkem 6:1 si zaručila semifinále i pro sebe. Malou zajímavostí byl fakt, že se tyto hráčky utkaly i v základní skupině, kde spolu odehrály velice vyrovnané utkání, ve kterém zvítězila též Anička Fialová, ale až ve zkrácené hře.

O poslední semifinálové místo si zahrála Míša Měřínská a Bára Neužilová, která po hodu mincí skončila v základní skupině “až“ na druhém místě. Ačkoli se Míša snažila, jak mohla, na skvěle hrající Báru to nestačilo a po prohře 3:6 pro Míšu cesta turnajem skončila.

Boj o první finálové místo se odehrál mezi Luckou Tichou a Petrou Jašovou. Zase se jednalo o velice vyrovnaný zápas s velkou spoustou shod a výhod. Tento zápas velice připomínal Petřino čtvrtfinálové utkání. Holky si nedali zadarmo ani jediný míček. Spojitost s předchozím zápasem zde byla ohromná. Lucce se zápas nepodařil doservírovat, na češ se zápas překlenul do zkrácené hry. V ní měla mírnou převahu Lucka, ale ten nezbytný poslední krok v podobě proměněného matchballu se jí nepodařilo udělat. Petra opět prokázala pevnější ruku v závěru utkání a vybojovala si finálovou účast.

V druhém semifinále se utkala Anička Fialová s Bárou Neužilovou. Jeden krásný úder střídal další. Byla radost se na takový zápas koukat. Bára však prokázala své kvality a Aničku porazila.

Zápas o třetí místo byl mezi Luckou Tichou a Aničkou Fialovou. Šlo vidět, že holkám už trošku docházely v posledním zápase síly. Více sil si však pro souboj o třetí místo ponechala Anička, která si vysoutěžila krásné třetí místo.

Ve finále proti sobě nastoupily první dvě hráčky ze základní části, konkrétně se jednalo o Petru Jašovou a Báru Neužilovou. Moc sil nezbylo ani aktérkám finále. Bára však předváděla i ve finále bezchybný výkon a zvítězila.

Vítězkou turnaje se tedy stala Bára Neužilová, druhá byla Petra Jašová a třetí místo si odvezla Anička Fialová.

Byl to super turnaj s parádní atmosférou a my už se těšíme na další takový. 😊


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…