Pár dní před Vánoci se u nás konal turnaj ve čtyřhrách. Kvůli velké marodce a spoustě omluvenek, které jsme dostali pár dní před turnajem, bylo jenom osm dvojicí. Pořád to byl ale počet pro turnaj přijatelný, takže nic nebránilo tomu, abychom pár minut po deváté hodině začali s prvními zápasy.

Klasicky se týmy rozdělily do dvou skupin, kde se hrálo každý s každým na celý set. Ze skupin pak postupovali všichni do čtvrtfinále. Každý si tedy užil atmosféru zápasu o „všechno“.

Do prvního čtvrtfinále nastoupila vítězná dvojice ze skupiny A Mikulášek se Smejkalem, kteří ve skupině vyhráli všechny tři zápasy, což je stavilo do pozice jasného favorita. Proti nim se postavil Vacek společně s Lapešem, jejichž bilance v základní skupině B byla přesně opačná. Klání dopadlo podle očekávání poměrně jasným výsledkem 6:0 ku prospěchu Mikuláška se Smejkalem.

Druhé čtvrtfinále slibovalo vyrovnanější souboj, postavili se zde proti sobě totiž týmy ze třetího místa skupiny A a ze druhého místa skupiny B. Ze skupiny A to byl Aleš Gross s Nehybem a ze skupiny B Málek s Jirkou Smejkalem, alias Kurachem (dále jenom Kurach). Tradičně se jednalo o velice vyhecovaný zápas, což už se stalo takovou tradicí v zápasech mezi Alešem a Kurachem. Výsledek byl však překvapivě jednoznačný. Aleš s Nehybou totiž porazili Kuracha s Málkem 6:1, čímž si zasloužili postup do semifinále.

V dalším zápase vyzval Sedláčka s Pokorným Vespalec s Psotem. Velice zajímavý duel, který rozhodovali opravdové maličkosti. Nakonec však za kratší konec provazu tahal Sedláček s Pokorným a v tomto klání o postup do semifinále podlehli Vespalcovi s Psotem v poměru 4:6.

V posledním čtvrtfinále se utkala vítězná dvojice ze skupiny B Filip Gross se Strážnickým, kteří vyhráli ve své skupině všechny tři zápasy. Mohlo se tedy zdát, že čtvrtfinále bude mít hladký průběh. Dalšími aktéry tohoto utkání byli Dubšík s Kotlánem. Vyřazovací zápas opět ukázal svoje kouzlo. Ač podle výsledků ze základní skupiny mělo být všechno jasné, realita byla úplně jiná. Ze začátku zápasu Dubšík s Kotlánem předváděli bezchybný tenis a podařilo se jim vzít podání Filipovi se Strážnickým, čímž šli do vedení 3:1. Postupně se zlepšoval i Filip se Strážnickým, což jim pomohlo k pomalému obratu v utkání. Zápas byl plný vyrovnaných výměn, přirozeně i schod a výhod. Nakonec si však postup do semifinále těsným vítězstvím 6:4 zasloužila dvojice Strážnický a Filip.

První semifinálové utkání bylo mezi Mikuláškem se Smejkalem a Alešem Grossem s Nehybou. Mikulášek se Smejkalem zde potvrdili pozici favorita a vítězstvím 6:2 si vydobyli své místo ve finále.

Ve druhém semifinále vyzvali Filip Gross se Strážnickým Vespalce s Psotou. Tento zápas poznamenala velice kuriózní situace, kde při velice důležitém míčku Psota udělal zbytečnou chybu na síti. To by zas tak nevídané nebylo, to se totiž při tenisu poměrně často stává. Psota však potřeboval ventilovat nějakým způsobem svůj vztek. Pro tuto ventilaci si vybral vhození rakety do sítě, raketa se mu však smekla a nešťastným způsobem trefila jeho parťáka Vlasty Vespalce do nohy. I díky této nešťastné příhodě Psota s Vespalcem prohráli 2:6 a tím pádem na ně zbylo utkání o třetí místo.

Po semifinálových zápasech přišli na řadu zápasy o 5 a 7 místo, které mezi sebou odehráli dvojice, které prohráli své čtvrtfinálové zápasy.

O sedmé místo se utkali Dubšík s Kotlánem a Vacek s Lapešem. Dubšík s Kotlánem nedokázali navázat na skvělý výkon, který předváděli ve čtvrtfinálovém utkání, a v tomto zápase prohráli.

O páté místo hrál Kurach s Málkem a Sedláček s Procházkem. Kurach s Málkem nedokázali ve vyřazovacím zápase a v zápase o umístění navázat na skvělé výkony ze základní skupiny. Sedláček a Procházka vyhráli v poměru 6:1.

Zápas o třetí místo proběhl mezi Alešem Grossem s Nehybou a Vespalcem s Psotem. Byl to velice vyrovnaný zápas, ve kterém si spravili chuť, po nevydařeném semifinále, Psota s Vespalcem a mohli si tak odvézt domů poháry za třetí místo.

Finále mělo mít jasného favorita, konkrétně dvojici Mikulášek Smejkal, kteří procházeli turnajem jako nůž máslem a všechno nasvědčovalo tomu, že tak tomu bude i ve finále. Proti nim se postavili Filip Gross se Strážnickým, kteří šli do zápasu s tím, že se pokusí favoritům jejich cestu za vítězstvím, co nejvíce zkomplikovat. Gross se Strážnickým vlétli do zápasu jako velká voda, v první fázi klání jim vyšlo vše, na co šáhli a rázem vedli 4:0. Toto vedení se jim nakonec podařilo udržet a vítězstvím 6:1 si zasloužili vítězství v celém turnaji.

Na třetím místě se tedy umístili Psota s Vespalcem, druhé místo patřilo Mikuláškovi se Smejkalem a vítězství připadlo Filipovi Grossovi se Strážnickým.

Klasicky se jednalo o fajn turnaj s velice příjemnou atmosférou a my už se těšíme na další. 😊


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…