Jednoho mrazivého dne, konkrétně 20.1.2018 se na našich kurtech v Nové Vsi konal tenisový turnaj v mužských dvouhrách. Z důvodu velkého zájmu byla rozšířená kapacita z 12 účastníků na účastníků 16. Těšili jsme se tedy takto hojné účasti. Systém turnaje byl velice originální, kdy si každý účastník vylosoval dva soupeře pro základní část a na základě těchto dvou zápasů byly hráči nasazeni do pavouka. Začínalo se už osmifinálovými kláními, tudíž každý hráč postoupil do vyřazovací části. Nicméně zápasy v základní skupině měly svou důležitost, o níž by mohl vyprávět skvěle hrající Marek Feith maldší, který do osmifinále dostal jednoho z favoritů turnaje, na něhož Markovi síly nestačily. Nutno podotknout, že se hrálo na jeden celý set s tím rozdílem, že se začínalo za stavu 1:1 a nastal-li případ, kdy hráči hráli 5:5, přišla na řadu zkrácená hra (tiebreak).

I když se hrálo i osmifinále, tak klasicky budu popisovat zápasy až od čtvrtfinále, alespoň nepostoupivší budou mít větší motivaci zlepšit své výkony, aby si po dalším turnaji mohli přečíst i o svém vystoupení ve čtvrtfinále a možná i o něco dál.

První čtvrtfinálové klání nabídlo velice zajímavý střet dvou favoritů turnaje, jedním z nich byl Marek Procházka, který už si od nás nějakou tu trofej odnesl, a druhým byl ranař z Modřic Martin Mikulášek. V počátku zápasu šel marek do vedení 3:1 a zdálo se, že by mohl zápas dovést do vítězného konce. Martin však postupně začal tvrdit hru od základní čáry, což nutilo Marka více riskovat, z čehož plynuly jeho nevynucené chyby. Nakonec z tohoto zápasu vyšel jako vítěz Martin Mikulášek, porazil Marka 6:3.

Do druhého čtvrtfinále nastoupil Vlasta Vespalec proti Tomovi Hrabovském. Mírným favoritem pro toto utkání byl Vlasta, však z vedení 4:2 se mohl těšit Tomáš. V druhé polovině utkání Tomáš začal více chybovat a ztratil tak slibně rozehraný zápas v poměru 4:6. Postup do semifinále si tedy zasloužil Vlasta.

V dalším čtvrtfinále hrál Přemysl Cendelín s Tomášem Kůrou. Toto utkání bylo ozdobou turnaje. Hráči si nedarovali ani jeden míček. Nikoho tak nepřekvapilo, že tento zápas musel rozhodnout tiebreak. Ve zkrácené hře měl více štěstí Tomáš Kůra a vyřadil tak velkého kandidáta na titul Přemysla Cendelína, který k nám přijel až z vinařsky proslulých Velkých Pavlovic.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvořil Marek Feith starší a Ladislav Kollner. První jmenovaný našel na Ladě kvalitní recept a vybojoval si postup do semifinále v poměru 6:1.

Do prvního semifinále nastoupil Vlasa Vespalec a Martin Mikulášek. Favoritem pro tento zápas byl Martin a svou pozici potvrdil. Do zápasu nastoupil ve velkém stylu, diktoval tempo výměn a díky nízkému počtu nevynucených chyb zvítězil 6:1.

Druhé semifinále mělo překvapivě podobný průběh, jako semifinále první. Tomáš Kůra zde vyzval Marka Feitha staršího. Tomáš bohužel nedokázal navázat na skvělí výkon z čtvrtfinále. Finálovou účast si tedy zasloužil Marek Feith starší hladkým vítězstvím 6:1.

Zápas o třetí místo proběhl mezi bývalým a aktuálním krumlovským hráčem. Ten bývalý je paradoxně mladší Tomáš Kůra. Tím druhým hráčem je aktuální krumlovská jednička Vlasta Vespalec. Vlasta nenašel na svého bývalého parťáka recept a prohrál 3:6. Překrásný pohár za třetí místo si tedy domů odvezl Tomáš Kůra.

Ve finále proti sobě nastoupil Marek Feith starší a Martin Mikulášek. Cesta pavoukem pro oba dva účastníky byla poměrně bezproblémová, například Marek neztratil v průběhu vyřazovacích utkání ani jeden set. Zápas tedy sliboval velice napínavé a vyrovnané finále. Však realita byla trošku jiná. Martin diktoval tempo výměn hned od začátku turnaje a nedal Markovi příležitost na zdramatizování finálového klání. Triumf si tak zasloužil vítězstvím 6:2 Martin Mikulášek.

Na třetím místě se tedy umístil Tomáš Kůra, druhý byl Marek Feith starší, který prodloužil šňůru pódiových umístění na naších turnajích a jediným neporaženým hráčem, který si domů odvezl pohár pro vítěze, byl Martin Mikulášek.

Klasicky se jednalo o povedený turnaj s přátelskou atmosférou, za což jsme strašně rádi, a už se těšíme na další naplánované turnaje. 😊


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…