Nečekaně zasněženou březnovou sobotu, konkrétně 17.3.2018, v tenisové nafukovací hale nedaleko Ivančic proběhl turnaj ve smíšené čtyřhře. Tento poměrně zvláštní styl turnaje se těšil velkému zájmu. Ukázalo se, že když má žena vedle sebe soutěživého muže, pak neváhá a přihlásí se i na tenisový turnaj. Samozřejmě myšleno s nadsázkou.

Ale teď už k samotnému turnaji. Sešlo se krásných třináct páru. Ano, čtete správně, třináct párů. Asi si říkáte, že to není úplně ideální počet párů na turnaj. A máte pravdu. Ukázalo se, že spoléhat se na automatické ukládání v excelu, není zrovna moudré. Tímto se omlouvám za toto maličké nedopatření a slibuji, že v následujících turnajích bude vždy rozumný počet účastníků. Poradili jsme si však i s třinácti páry, které jsme rozdělili do dvou čtyřčlenných skupin a jedné skupiny čítající členů pět. Z pětičlenné skupiny postupovaly do vyřazovacích bojů první tři dvojice. Ve skupinách čtyřčlenných pak potupovaly přímo první dva páry a jeden pár ze třetího místa, který měl lepší skoré. V jednotlivých skupinách hrál každý s každým na celý jeden set bez výhod a za stavu 5:5 následovala zkrácená hra.

V prvním čtvrtfinále účinkoval Tomáš Hrabovský s Pavlou Švarnou a Marek Vespalec s Aničkou Kocandovou. Tomáš s Pavlou procházeli turnajem jako nůž máslem. Pavla tvrdila bezchybnou hrou od základní čáry a Tomáš tradičně exceloval na síti. Při pohledu na jejich hru nebylo překvapením, že vyhráli velice silně obsazenou skupinu A, čímž si zajistili hratelného soupeře do svého čtvrtfinále. Marek s Aničkou však nebyli bez šance. Anička se v průběhu turnaje dostávala do herní pohody a její výkon stoupal. Postoupili sice z již zmiňované pětičlenné skupiny C „až“ ze třetího místa, však se druhými z jejich skupiny prohráli až ve zkrácené hře. Zápas měl tedy mírného favorita, ale Marek s Aničkou měli rozhodně kvalitu na to zápas pořádně zdramatizovat. Tomáš s Pavlou však nenechali nic náhodě a vzali otěže do svých rukou již od začátku utkání. Vítězstvím 6:2 si zasloužili své místo v semifinále.

Ve druhém čtvrtfinále se jednalo o souboj zkušeností. Nastoupili zde proti sobě manželé Červení a duo až z dalekého Slovenska ve složení Cyril Kajčír a Katarína Gocalová. Červení procházeli turnajem nenápadným, ale poměrně suverénním způsobem. Třemi výhrami a jednou prohrou ve skupině C postupovali z druhého místa. Slovenské duo postupovalo taktéž ze druhého místa, ale ze skupiny B. Cyril s Katarínou předváděli už v základní skupině velice kvalitní tenis a bylo tedy jasné, že se s nimi musí počítat. V zápase oboje dvojice předvedli neskutečné nasazení, jež dokládal skok v plavmo v provedení pana Červeného, který se jím snažil odvrátit matchball Cyrila a Kataríny. Míček se mu sice podařilo trefit před druhým dopadem na oranžově zbarvenou antuku, ten však skončil o pár centimetrů za lajnou. Cyril s Katarínou tedy zvítězili 6:3 a ve svém semifinále se mohli těšit na Toma s Pavlou.

Třetí čtvrtfinále mělo velice specifický náboj, nastoupili zde proti sobě totiž sestry Štěpánoy. Bára Štěpánová hrála s Filipem Grossem. Společně prošli základní skupinu se třemi výhrami a žádnou prohrou, čímž si zajistili postup z prvního místa. Klárka Štěpánová s Tomášem Kůrou to tak jednoznačné v základní skupině neměli. První dva zápasy ve své skupině prohráli a hrozilo jim tak, že nepostoupí ani ze skupiny. V posledním zápase ve skupině měli šanci zachránit si reputaci. Nastoupili proti Bořkovi Zieglerovi a Michaele Oliwínské. Pokud by chtěli Tom s Klárkou postoupit, tak museli bezpodmínečně vyhrát a pokud možno co nejjednoznačnějším výsledkem. To se jim nakonec i povedlo a po výhře 6:2 si zajistili postup z druhého místa ze skupiny A. Nutno podotknout, že druhý a čtvrtý tým ve skupině A dělily pouze dva kladné gamy. Pomyslného černého Petra si vytáhla právě dvojice z Krumlova Bořek a Míša. Teď už ale k samotnému čtvrtfinálovému klání. Bára s Filipem Nastoupili do utkání velice dobře. Kvalitní hrou se dostali do vedení 5:2 a zdálo se, že je rozhodnuto. Navíc šla servírovat Bára, která celý den podávala velice kvalitně. Stav byl 40:30 z pohledu servírujících, od té doby jako by přestal Filip s Bárou hrát. Prohráli své podání a najednou měli více ze hry Tomáš s Klárou. Zápas se dostal až do zkrácené hry, ve které vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem dvou míčků Klárka s Tomem.

V závěrečném čtvrtfinále se utkali Tomáš Krejčí a Petra Cendelínová s Petrem Holubem a Andreou Vozaryovou. Tom s Petrou vyhráli v základní skupině všechny čtyři zápasy a jejich herní výkon stoupal zápas od zápasu. Petr s Andreou postoupili ze třetího místa ze zamotané skupiny A. Petr s Andreou uplatňovali extrémně agresivní styl hry v celém turnaji a ve čtvrtfinále tomu nebylo jinak. Jak Petr, tak Andrea měli neskutečně tvrdé podání a údery. Bohužel pro ně se jim v průběhu čtvrtfinále moc nedařilo a jejich nekompromisní údery lítaly kousek mimo kurt. Tomáš s Petrou hráli trpělivě a vyhráli 6:2.

První semifinále bylo ryze česko-slovenským soubojem. Neuvěřitelně hrající Tomáš s monte Pavlou, monte skrz to, že během turnaje snědla téměř deset těchto tyčinek a láskou k nim se rozhodně netajila, se pokusili navázat na svoji šňůru vítězství a zajistit si tak své místo ve finále. V cestě jim však stála zkušená dvojice ze Slovenska ve složení Cyril a Katarína. Cyril s Katarínou našli na Toma s Pavlou účinný recept a v nervy drásajícím semifinále dokázali zvítězit 6:4.

Druhé semifinále proběhlo mezi Tomem s Petrou a Tomem s Klárkou. Toto utkání nemělo takový náboj, jako čtvrtfinále druhé jmenované dvojice. Tomáš s Petrou dodrželi stoupající trend jejich herních výkonů. Tomáš s Klárkou na ně recept nenašli. Zápas skončil 6:3 ku prospěchu Tomáše s Petrou, čímž se z nich stali druzí finalisté.

O třetí místo si to opět rozdali Tomášové. Tomáš Hrabovský hrál s Pavlou Švarnou a Tomáš Kůra s Klárkou Štěpánovou. Tomáš s Pavlou bohužel nenavázali na suverénní výkony, které předváděli v základní skupině. Naopak Tomáš s Klárkou si udrželi pozitivní přístup po vyhraném čtvrtfinále. Nakonec zvítězil Tomáš Kůra s Klárou Štěpánovou a zasloužili si tak překrásný pohár za třetí místo.

Finále mělo opět mezinárodní účast. Tomáš Krejčí s Petrou Cendelínovou zde vyzvali Cyrila Kajčíra a Katarínu Gocalovou. Bylo to velice zajímavé utkání. Rozhodoval opravdu každý míček. Nakonec však ukázala pevnější nervy v napínavé koncovce překvapivě mladší dvojice. Tomáš s Petrou zvítězili, čímž si vysloužili vítězství v historicky prvním turnaji ve smíšené čtyřhře na našich kurtech.

Na třetím místě se umístil Tomáš Kůra s Klárou Štěpánovou, druhé místo patřilo Cyrilovi Kajčírovi s Katarínou Gocálovou a bez prohry si domů pohár za první místo odvezl Tomáš Krejčí s Petrou Cendelínovou. Jednalo se o velice vydařený turnaj s parádní atmosférou a my už se těšíme na další takový. Sportu zdar a tenisu zvlášť! 😊


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…