Po dlouhé nepřízni počasí a jiných nečekaných událostech se prvním turnajem na antukových kurtech v Nové Vsi pod otevřeným nebem, který vyšel podle představ, stal turnaj ve smíšených čtyřhrách. Zmiňovaná akce proběhla v sobotu 16.6.2018 s počasím hodným tenisového turnaje. Jak se občas stává, přibližně dvě hodiny před turnajem se odhlásila jedna dvojice a místo avizovaných dvanácti páru k turnaji nastoupilo „pouze“ párů jedenáct. S touto drobností jsme si ale poradili, kdy jsme páry rozdělili do dvou čtyřčlenných skupin a jedné skupiny čítající členy tři. Z každé skupiny postupovali první dvě dvojice přímo do čtvrtfinále. Přímý postup si ještě vysloužil pár z čtyřčlenné skupiny, který se umístil na třetím místě a měl lepší výsledek než tým na třetím místě z druhé čtyřčlenné skupiny. O poslední čtvrtfinálové místo si to pak rozdaly zbylé dvě dvojice, které se umístili na třetím místě ve své skupině. Hrálo se bez výhod na jeden set s tím rozdílem, že za stavu 5:5 následovala zkrácená hra.

Klasicky bych začínal psát o prvním čtvrtfinálovém utkání, ale ještě, než začnu, tak bych chtěl zmínit nejstarší účastníky turnaje, kterými byli manželé Nedomovi, jež tvořili naprosto idylickou dvojici a ukázali, že se tento krásný bílý sport dá hrát v jakémkoli věku. Ze skupiny se jim bohužel postoupit nepovedlo, ale na turnaji rozhodně pouze do počtu nebyli a předvedli pěkné výkony.

Do prvního čtvrtfinále nastoupil Tomáš Krejčí s Luckou Tichou a Tomáš Kůra s Adélou Formanovou. Tomáš s Luckou procházeli turnajem jako nůž horkým máslem. Ve skupině A nenašli přemožitele a bez větších problémů postupovali z prvního místa. Adéla s Tomem to s postupem tak jasné neměli. Ve skupině B se umístili na třetím místě a museli si o své čtvrtfinálové místo zahrát baráž s Kurachem a Pavlou, jež se ve skupině C umístili taktéž na třetím místě. Baráž měla poměrně hladký průběh a Tomáš s Adélou zvítězili 6:1. Vraťme se zpět ke čtvrtfinálovému utkání, kde se vítězové baráže utkali s Tomem a Luckou. Tom s Luckou zde navázali na své kvalitní výkony ze základní skupiny a zvítězili 6:3.

Další čtvrtfinále proběhlo mezi Vlastem Vespalcem s Klárou Štěpánovou a manželi Červenými. Vlasta s Klárkou Hráli ve tříčlenné skupině C, kde dvakrát zvítězili a postupovali tak do vyřazovacích bojů z prvního místa. Pavel Červený s Pavlou Červenou skončili ve skupině A na třetím místě, ale svými dobrými výsledky si zasloužili přímý postup do play-off. Klárka s Vlastem do zápasu nenastoupili nejlépe a brzy prohrávali 0:3. Dokázali však včas najít recept na nepříjemnou hru manželů Červených a zápas otočili na svou stranu. Vítězstvím 6:4 Vlasta s Klárkou postoupili do semifinále.

Ve čtvrtfinále číslo 3 účinkovali finalisté z předchozího mixu Cyril Kajčíř s Katarínou Gocálovou a Aleš Gross s Aničkou Fialovou. Cyril s Katarínou ve skupině předváděli kvalitní výkony, prohráli pouze jeden zápas 4:6, takže navázání na jejich minulý úspěch se jevilo jako možný scénář. Na poslední chvíli vytvořená dvojce z Aleše a Aničky nenastoupila do turnaje nejlépe, když v prvním zápase prohráli proti Tomáši Krejčímu s Luckou Tichou 1:6. Všechno se však změnilo ve druhém zápase základní skupiny, kde si Aleš s Aničkou zvýšili sebevědomí vítězstvím nad Filipem Grossem s Bárou Štěpánovou. Samotný čtvrtfinálový zápas byl velice vyrovnaný. Aleš s Aničkou dokázali pozvednout svou herní úroveň a hráli rovnocennou partii s Cyrilem a Katarínou. Cyril s Katarínou v závěru utkání udělali pár chyb, čehož Aleš s Aničkou dokázali využít a zvítězili 6:4.

Závěrečné čtvrtfinále proběhlo mezi Andrejem Chalasem, který hrál s jeho mámou Adri, a Petrem Bartůňkem s Ilonou Grossovou. Ano čtete správně, máma se na svém prvním turnaji dostala dál než já. Ačkoli Andrej pochází až z Trnavy jeho výprava zahrnující fanclub a realizační tým čítala pět členů. Možná i díky této velké podpoře nepoznali v základní skupině přemožitele a do pla-off postoupili z prvního místa. Petr s Ilonou měli cestu do čtvrtfinále poněkud odlišnou. Ve své skupině dokázali jednou vyhrát a postupovali z druhého místa. Petr s Ilonou nastoupili do zápasu bez ostychu a šli do vedení 2:1. Andrej s Adri však nenechali nic náhodě a otěže zápasu chytli pevně do svých rukou, Petrovi s Ilonou už nepovolili ani game a zvítězili 6:2.

Semifinále číslo jedna proběhlo mezi Tomem Krejčím S Lucií Tichou a Vlastem Vespalcem s Klárou Štěpánovou. Tomáš s Luckou pokračovali v bezchybném výkonu i v úvodu tohoto zápasu, kdy šli do vedení 3:1. Vlasta s Klárkou však měli s otočením zápasu zkušenosti už ze čtvrtfinále, možná i díky této zkušenosti dokázali překlopit jazýčky vah na svoji stranu. Nakonec zvítězil Vlasta s Klárkou 6:4 a zasloužili si tak své místo ve finále.

V druhém semifinále hrál Aleš s Aničkou proti Andrejovi s Adri. Aleš s Aničkou dokázali navázat na svůj kvalitní výkon z předchozího utkání a rozhodně to nedali Andrejovi s Adri zadarmo. Andrej s Adri však ukázali své zkušenosti a brali vítězství 6:4.

O třetí místo si to rozdali první dva týmy ze skupiny A. Tomáš Krejčí s Luckou Tichou a Aleš Gross s Aničkou Fialovou. Jejich vzájemný zápas ze skupiny 6:1 pro Toma s Luckou stavěl do role favorita zmiňovanou dvojici. Jednalo se však o první zápas ze skupiny, od kterého Aleš s Aničkou svou hru velice zlepšili, z tohoto důvodu se predikoval daleko vyrovnanější zápas. Byl to zápas plný emocí jak na jedné, tak na druhé straně, dokonce i rakety lítaly vzduchem. Jak bývá zvykem emoce byli větší ve dvojici, kde hrál Aleš. Ale i z tohoto důvodu byl zápas tak zajímavý pro diváky. Obě dvě dvojice si nedarovali zadarmo ani jeden míček a po jednom gamu zápas došel až do stavu 5:4 a 40:0 při podání Aleše. Dvojice Aleš a Anička měli tedy 4 matchbally. Nedokázali však proměnit ani jeden a zápas šel do zkrácené hry. Ve zkrácené hře to bylo od obou párů velice opatrné, bylo zkrátka vidět, že se hraje o hodně. Více matchballů měla zase dvojice Aleš a Anička, ale jeden míček od vítězství už byl i Tomáš s Luckou. Nakonec však duo Aleš s Aničkou dokázali proměnit jeden snad z 6 matchballů a zvítězili ve zkrácené hře 10:8.

Finále nabídlo Česko-slovenskou podívanou a zápas dvou neporažených dvojic, kdy na jedné straně kurtu stál Andrej s Adri a na druhé Vlasta s Klárkou. Byl to zápas plný nádherných výměn, ve kterém si vítězství 6:4 zasloužila slovenská dvojice Andrej a Adri.

Celý turnaj provázela pohodová atmosféra, možná s výjimkou avizovaného utkání o třetí místo, a my už se těšíme na další podobnou akci. Sportu zdar a tenisu zvlášť! 😊


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…