Prvním turnajem v zimní sezoně pod naší bublinou byly mužské dvouhry, které se odehrály první listopadovou sobotu a to konkrétně 3.11.2018. Stále pěkné počasí tenisu v hale moc nepřálo, a tak se sešlou pouze 8 hráčů, což bylo značně hraniční.

Tím, že bylo pouze osm hráčů, byl systém turnaje poměrně jasný. Vytvořily se dvě skupiny po čtyřech, z nichž měl pak každý hráč zajištěný postup do čtvrtfinále. Ve skupinách se hrálo na jeden set od stavu 1:1 bez výhod. Ve vyřazovací části se pak hrálo na klasický set se shodami.

Ale pojďme už k samotným zápasům, kde se v prvním čtvrtfinále utkal vítěz skupiny A Marek Feith, který ve skupině ztratil pouze jeden game, s Alešem Grossem, který se umístil na čtvrtém místě ve skupině B. Zápas měl velice překvapivý průběh. Aleš šel do brzkého vedení, kdy nastoupil na Marka ve velkém stylu a předváděl opravdu kvalitní výkon. Svoje působení v zápase však nedokázal stvrdit výhrou. Marek zabojoval, zápas otočil a zvítězil 6:4.

Do druhého čtvrtfinále nastoupil Petr Raus a Tomáš Hrabovský. Tom se s jedním vítězstvím umístil na 3 místě ve skupině A. Petrovi těsně uniklo vítězství ve skupině, kdy prohrál s Tomem Krejčím 6:7. V tomto zápase zvítězil favorit Petr Raus.

V dalším čtvrtfinálovém klání spolu změřili síly Aleš Hlavatý, který skončil na krásném druhém místě ve skupině A, a Filip Gross. Aleš svou klidnou hrou donutil Filipa chybovat a rázem byl ve vedení 4:1. Zde se ukázala časová nepředvídatelnost zápasu, který se hraje na klasický set s výhodami. Zápas trval téměř hodinu a půl. Nakonec v něm zvítězil Filip ve zkrácené hře poměrem 13:11.

Závěrečné čtvrtfinále bylo jasnou záležitostí pro vítěze skupiny B Tomáše Krejčího. Jeho vyzyvatelem se stal hráč s typicky českým jménem Petr Novák. Tomáš však Petra hladce porazil a postoupil do další části turnaje.

V prvním semifinále nastoupil Marek Feith proti Petrovi Rausovi. V zápase nakonec zvítězil Marek a postoupil do finále.

V dalším semifinále se utkal Tomáš Krejčí s Filipem Grossem. Filip nedokázal najít na Tomáše účinný recept a prohrál.

V zápase o třetí místo se utkal Petr Raus s Filipem Grossem. Zde zvítězily zkušenosti nad mládím a Petr si odvezl domů krásné třetí místo.

Ve finále to byl souboj mládí a navíc i vítězů základních skupin. Tomáš se celý den necítil fyzicky moc dobře, dokázal dojít ale až do finále bez ztráty zápasu. Ve finále ho ovšem celkové vyčerpání dohnalo a nedokázal Markovi klást větší odpor. Marek nad Tomášem zvítězil a zasloužil si tím jeho jubilejní titul na našich dvorcích.

Účast nebyla úplně ideální, ale i přes to se jednalo o vydařený turnaj. 😊


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…