Poslední sobotu v roce 2018 se na naších dvorcích odehrál kvalitní turnaj ve čtyřhře. Záměrně jsem použil přívlastek kvalitní, protože složení turnaje si ho zaslouží. Sešlo se nakonec 11 dvojic. Tento blbý počet měl na svědomí jeden nezodpovědný účastník, který se z turnaje neomluvil, tudíž jsme za něj ani nemohli najít náhradu. Hrálo se ve třech základních skupinách, kde dvě čítaly čtyři členy a jedna pouze členy tři. V každé skupině hrál každý s každým. Do vyřazovací části postupovaly přímo první dvě dvojice a pár na třetím místě ze čtyřčlenné skupiny, který měl lepší skóre. Zbylé dvojice, které skončily na třetích místech, si zahráli předkolo o poslední čtvrtfinálové místo.

V avizovaném předkole se utkali Zdeněk Kotlán s Jaroslavem Salajkem proti Luďkovi Nejedlému s Pepem Vackem. Pozici favorita potvrdili Zdeněk s Jardem a vítězstvím 6:1 si zajistili postup do vyřazovací části.

Do prvního čtvrtfinále nastoupila sehraná hostěradická dvojice ve složení Pavel Psota a Petr Lapeš. Pavel s Petrem vyhráli velice vyrovnanou tříčlennou skupinu A. Jejich protivníci byli Ivoš Matoušek s Markem Točkem. Ivoš s Markem sice postupovali až ze třetího místa, avšak skupina C byla tak silně obsazená, že to vůbec nic neznamenalo a před utkáním nebyl nikdo v pozici favorita. Tento fakt se potvrdil i v samotném zápase, který skončil výsledkem 6:4 ve prospěch Ivoše a Marka.

Další čtvrtfinále proběhlo mezi Pepem Sedláčkem s Milošem Strážnickým a bratrskou dvojicí Františkem a Kamilem Pelikánovými. Fana s Kamilem překvapivě postupovali „až“ ze druhého místa v základní skupině C. Ze shodné pozice postupoval i Pepa s Milošem, kteří předvedli kvalitní zápasy v základní skupině a byli tak v dobrém rozpoložení před klíčovým utkáním. Zápas to byl velice vyrovnaný, dospěl do stavu 5:5. V závěru však ukázali větší zkušenosti bratři, kteří ke konci klání již prokoukli své soupeře a dokázali dokonale využít jejich slabin. Nakonec si odnesli vítězství 7:5 Kamil s Františkem.

Ve čtvrtfinále číslo tři nastoupili vítězové nejtěžší skupiny C Karel Krátký a Jindra Pavelka proti jedné z nejmladších dvojic na turnaji Tomáši Kůrovi a Tomáši Krejčímu.  I přes to, že Tom a Tom předváděli po celý den pěkný tenis byla favoritem dvojice ve složení Karel a Jindra. Svou pozici favorita však potvrdit nedokázali. Tom s Tomem nastoupili do utkání ve velkém stylu. Jedna napínavá výměna střídala druhou. Nakonec si svou tvrdou a zároveň trpělivou hrou zasloužili vítězství 6:3.

V závěrečném čtvrtfinále si zahrál Martin Mikulášek s Jirkou Matuškou, kteří vyhráli bez větších problémů skupinu C. Proti nim se postavili Zdeněk Kubíček s Jaroslavem Salajkou, kteří se probojovali do tohoto čtvrtfinále přes předkolo, takže měli o jeden zápas více, což znamenalo, že nastoupili do tohoto zápasu o něco unavenější než soupeři. Martin s Jirkou neponechali nic náhodě a hned od začátku měli utkání pod kontrolou, nakonec jim to stačilo na vítězství 6:3.

První semifinálové klání se stalo jasnou záležitostí pro bratry Pelikánovi. Jejich protivníci Ivoš Matoušek s Markem Točkem oslavovali čtvrtfinálové vítězství o malinko více než bylo zdrávo a v tomto zápase se to na jejich výkonu podepsalo. František s Kamilem jim nedali šanci a zvítězili hladce 6:0.

Závěrečné semifinále potěšilo všechny přítomné nádhernou tenisovou bitvou. Martin Mikulášek a Jirka Matuška se zde utkali s Tomášem Krejčím a Tomášem Kůrou. Martin s Jirkou procházeli celým dnem bez větších problémů, což dokazoval fakt, že v dosavadním průběhu turnaje ztratili pouze osm gamů. Herní úroveň Toma a Toma šla zápas od zápasu nahoru a po vydařeném čtvrtfinále, bylo jasné, že nedarují svým protivníkům postup zadarmo. Zápas nabídl spoustu neuvěřitelných výměn. Za stavu 3:3 měli Tomáš a Tomáš pár příležitostí jít do vedení 4:3. Nepodařilo se jim však tyto šance využít, což se později ukázalo jako klíčové. Vzápětí Tomáš s Tomášem nedokázali uhrát ani game a prohráli 3:6.

Zápas o třetí místo se stal jasnou záležitostí pro mladou dvojici ve složení Tomáš Krejčí a Tomáš Kůra. Utkali se proti Ivošovi Matouškovi s Markem Točkem. Ivoš s Markem se však nedokázali po vydařeném čtvrtfinále na zápas náležitě soustředit a zaznamenali porážku poměrem 0:6.

Finále také nenabídlo žádné drama. Kamil a Franta Pelikánovi nastoupili proti Martinovi Mikuláškovi a Jirkovi Matuškovi. Kamilovi s Frantem se nepodařil najít recept na jejich protivníky. Martin s Jirkou zvítězili 6:1.

Ze třetího místa se tedy mohl radovat Tomáš Krejčí s Tomášem Kůrem. Druhé místo si domů odvezli bratři Pelikání a triumf z tohoto nabitého turnaje připadl na Martina Mikuláška a Jirky Matušky.


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…