Téměř po roce se pod přetlakovou halou v Nové Vsi uskutečnil turnaj v ženských dvouhrách. Tato událost připadla konkrétně na sobotu 26.1.2019. Jedna účastnice bohužel onemocněla těsně před turnajem, a tak se z avizovaných dvanácti hráček stalo hráček deset. Systém turnaje byl poměrně jasný, hráčky byly rozděleny do dvou skupin po pěti. Z těchto skupin následně postupovaly první čtyři do vyřazovacího pavouka.

Do prvního čtvrtfinálového boje měla nastoupit Bára Štěpánová, která dokázala zvítězit ve vyrovnané skupině A. Její soupeřkou měla být Ilona Grossová, která do turnaje nastoupila jako náhradnice za Aničku Kocandovou, která si ve druhém zápase nešťastně vyvrkla kotník a v turnaji nemohla pokračovat. Ilona dokázala vyhrát jeden zápas, což jí zajistilo postup právě do utkání proti Báře. Ilona však zápas skrečovala kvůli bolesti lýtka. Bára tedy pro postup do semifinále nemusela jít ani na kurt.

Následující čtvrtfinále proběhlo mezi Petrou Jašovou, která skončila ve skupině A na druhém místě, kdy dosáhla stejného bodového zisku jako vítězka skupiny. Proti ní se postavila Klára Štěpánová, na kterou zbylo třetí místo ve skupině B. Klárka se celý den nemohla dostat do herní pohody a nějaká větší změna nepřišla ani v tomto čtvrtfinále. Petra předváděla kvalitní hru a zvítězila 6:2. Přání Klárky o postup do sesterského semifinále se tedy nesplnilo.

Bára s Klárou nebyla jediná rodinná dvojice v turnaji. O příčky nejvyšší se totiž praly i matka a dcera Jašovi. Právě maminka Anna Jašová byla jednou z aktérek v pořadí třetího čtvrtfinálového utkání. Její soupeřkou se stala Sabina Slavíková, u které to vypadalo do posledního zápasu na vítězství ve skupině A. Vyhrála první tři zápasy ve skupině, poslední zápas proti Báře však prohrála a to poměrem 1:6. Ve výsledku to znamenalo, že měla stejně bodů jako vítězka skupiny, ale nejhorší vzájemné výsledky v minitabulce, což ji odsunulo „až“ na třetí místo ve skupině. V následujícím utkání se však Sabča dokázala vrátit do herní pohody a předváděla společně s Aničkou nádherné výměny. Anička nedokázala přehrát svoji soupeřku a prohrála poměrem 3:6.

Závěrečné čtvrtfinále proběhlo mezi svěřenkyněmi Marka Vespalce. Možná maličko překvapivá vítězka skupiny B Hanka Skaláková se zde utkala s Viktorií Pelcovou. Šlo vidět, že Viktorka má tenisovou techniku perfektně zvládnutou, ale po celý den dělala velké množství chyb, které byly způsobeny její nervozitou. Ve čtvrtfinále tomu nebylo jinak. Viktorka dokázala vyhrát první game, potom však přišly na řadu chyby a prohra 2:6. Jsem si však jistý, že až Viktorka nabere trošku zápasové jistoty, tak se bude prát o příčky nejvyšší.

První semifinálové utkání proběhlo mezi Bárou Štěpánovou a Peťou Jašovou. Bára proti Petře nedokázala využít množství matchballů v základní skupině a prohrála s Petrou 5:7. V semifinále to chtěla odčinit a Petru konečně porazit. V první půli zápasu to vypadalo, že by se to Báře mohlo podařit. V druhé polovině však Petra nedala Báře šanci na to ukončit zápas a zvítězila 6:3.

Do druhého semifinále nastoupila zatím jako jediná neporažená hráčka v celém turnaji Hana Skaláková proti mladičké Sabině Slavíkové. Hana nedokázala na výborně hrající Sabču najít recept a utrpěla porážku 2:6.

V zápase o třetí místo si Bára Štěpánová chtěla spravit chuť. Na Hanku Skalákovou od začátku hrála velice razantně, a to se jí vyplatilo. Bára zvítězila 6:1, čímž si zajistila jednu ze skleněných trofejí.

Finále proběhlo mezi druhou a třetí hráčkou ze skupiny A. Sabina Slavíková dokázala Petru Jašovou porazit v základní skupině 4:6. Tento fakt hrál jistě svou roli i v samotném finále. Sabči se povedlo minimalizovat množství chyb. Po celý finálový duel předváděla trpělivou hru, která ji nakonec zajistila vítězství 6:3.

První tři hráčky tedy všechny vzešly ze skupiny A. Pořadí ze základní skupiny se však otočilo. Třetí místo připadlo Báře Štěpánové, druhé místo si domů odvezla Peťa Jašová a z celkového triumfu se radovala Sabča Slavíková.


Related Posts

Nezařazené

Letní příměstské tenisové tábory 2024

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 15.7.2024 – 19.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (PRVNI) 22.7.2024 – 26.7.2024 Čas: 8:00 – 17:00 (DRUHY) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí trenérům Více…

Nezařazené

Letní tenisový tábor

Jedná se o příměstský tenisový tábor pro děti od 5 do 15 let. Děti následně budou rozděleny do skupin dle věku a výkonnosti. Datum konání: 24.7.2023 – 28.7.2023 Čas: 8:00 – 17:00 (ČERVENEC) 31.7.2023 – 4.8.2023 (SRPEN) Program: 8:00-8:30  příchod, předání dětí Více…

Nezařazené

Skládání haly

V sobotu 30.4.2022 od 9:00 se bude skládat hala. Jedná se již o tradiční společenskou událost. Bude to cca na 4 hodinky. Občerstvení zajištěno. 🙂 Pokud plánujete dojít, napište prosím sms na číslo 734148630, ať Více…